Târgul internațional de mobilă se deschide pe 13 septembrie

0
431

Tendințele în mobilă, în lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii din România, va avea loc între 13 și 17 septembrie 2017, la Romexpo.

Prin intermediul BIFE-SIM, Romexpo susţine producătorii români și importatorii și le asigură o platformă de expunere organizată la standarde internaționale, un spațiu unde timp de cinci zile aceştia îşi prezintă produsele și serviciile direct celor interesați să le achiziționeze.

BIFE-SIM aduce în prim-plan atât tehnologiile și metodele de realizare a pieselor de mobilier, cât și stilurile în tendințe.

Producători din toată lumea vor expune şi prezenta mobilier clasic, dar și modern, realizat din lemn masiv, dar și combinat cu diverse materiale și accesorii (piele, sticlă, textile decorative) sau chiar pictat manual.

Evenimentul este organizat de ROMEXPO în parteneriat strategic cu Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR) și împreună cu Camerele de Comerț și Industrie din România (CCIR) și Asociația Clubul Român de Mobilă  (ACRM).

 „BIFE – SIM a devenit o expoziție de prestigiu, la care cererea crește de la un an la altul.

Ne bucurăm că există acest interes și vestea bună pe care vrem să le-o dăm celor care-și doresc standuri mai mari de expunere a produselor este că ROMEXPO se va extinde foarte curând, iar ediția de anul viitor ne va permite altă abordare a Târgului Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii BIFE – SIM. Așa cum știți se lucrează deja, iar cei de la ROMEXPO s-au angajat că noile pavilioane expoziționale vor fi gata până la sfârșitul acestui an.

Am discutat deja rezervarea noilor pavilioane pentru ediția de anul viitor a BIFE SIM.”

BIFE-SIM este sursa de inspirație pentru cei care vor să fie în pas cu ultimele concepte în producția de mobilă și oferind vizitatorilor informații utile despre tendințele la nivel mondial, în ceea ce privește designul de mobilier”, a declarat Aurica Sereny, președinte APMR. 

„BIFE-SIM 2017 se remarcă și prin participarea companiilor străine, gradul de internaționalizare al acestei ediții fiind de 18%, în creștere cu cinci procente față de ediția precedentă. Participanții internaționali sunt interesați de stabilirea unor relații de afaceri cu producătorii români, fapt ce sporește calitatea exportului și importului  pe piața mobilei și cea a prelucrării lemnului”, a declarat Mihai Costriș, director general ROMEXPO.

CITEȘTE ȘI:  Conferința Great People Inside – Everything HR, un eveniment de impact în domeniul resurselor umane a reunit la Brașov în 29-30 Mai peste 350 de participanți

Vizitatorii BIFE-SIM vor beneficia de oferte speciale pe care peste 300 de companii expozante (producătorii, distribuitorii și importatorii) din 14 țări le promovează pe întreaga perioadă a târgului, dar și de sfaturi despre achiziția pieselor de mobilier potrivite diverselor spații și pe măsura bugetelor. Astfel, la eveniment vor fi reprezentante țări ca: Austria, Bulgaria, China, Cehia, Germania, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Ucraina, Ungaria.

BIFE-SIM 2017 este organizat conceptual în șase saloane pe care publicul le poate vizita, pentru a alege produsele și serviciile care răspund sale:

 • Clasic (Pavilioanele C1 şi C2) – mobilier clasic, din lemn masiv, realizat prin adaugarea unor elemente care imprimă pieselor o eleganță impunătoare;
 • Design (Pavilioanele C4 şi C5) – mobilă modernă și versatilă, adaptată unui stil de viață în tendințe și care răspunde nevoilor de amenajare a spațiilor mici în care soluțiile de depozitare fac diferența;
 • Confort(Pavilioanele C4 şi C5) – piese de mobilier care asigură confortul căminului sau al biroului, canapele și fotolii;
 • Bucătării(Pavilionul C3) – mobilă în diferite stiluri: contemporan, modern, eclectic sau rustic, cu piesemenite să facă din bucătării spații versatile, indiferent de mărimea lor
 • Decorațiuni și corpuri de iluminat (Pavilionul C6) – obiecte decorative, lustre și candelabre potrivite oricărui spațiu și buget;
 • Echipamente, Maşini, Utilaje, Materii Prime si Accesorii(Pavilionul A)salonul în care vizitatorii specialiști au ocazia să socializeze cu producătorii și importatorii și să consulte ofertele acestora, în scopul dezvoltării de afaceri menite să aducă un plus de valoare producției de mobilă.

Pe tot parcursul BIFE-SIM vor avea loc demonstrații practice de la care cei interesați pot pleca cu un plus de informații despre caracteristicile și și modul de realizare al mobilierului pe care doresc să-l achiziționeze fie pentru casă și grădină, fie pentru birouri sau alte spații.

Evenimentele conexe BIFE-SIM

Printre evenimentele conexe desfășurate la BIFE-SIM se vor număra și simulări de design interior, conferinţe şi seminarii, tombole cu premii pentru vizitatorii.

CITEȘTE ȘI:  Numărătoarea Inversă a Început: Asigură-ți Locul la Techsylvania 2024!

Unul dintre aceste evenimente este Conferința de Design, organizată de Romexpo, în partneriat cu Dizainăr, Revista Atelierul și UAUIM – Facultatea de Arhitectură.

Aflată la a VI-a ediţie, conferința abordează teme precum promovare și vânzare în design, valorizarea culturii designului de produs din România. 16 speakeri (specialiști în marketing și promovare, designeri cu afaceri de succes, producători cunoscuți, tineri antreprenori și oameni de cultură) prezintă soluții eficiente pentru tinerii designeri care vor să dobândească notorietate sau doresc să devină antreprenori în acest domeniu.

Programul Conferinței de Design poate fi consultat pe website-ul BIFE-SIM, pe link http://www.bife-sim.ro/manifestari-conexe

Pe parcursul zilelor BIFE-SIM are loc și Tombola Vizitatorului, cu premii oferite de către firmele

participante, constând în obiecte de mobilier şi de amenajare interioară, printre care se numără: tablouri, seturi de lumânări ambientale, ceasuri de perete, vopsele decorative, consultanță și un proiect personalizat pentru execuția unei scări de interior din lemn masiv.

Program de vizitare:

 • 13 – 16 septembrie 2017 (miercuri-sâmbătă): între orele 10.00 şi 18.00
 • 17 septembrie 2017 (duminică): între orele 10.00 si 16.00

Bilet intrare:

 • adulti și studenți:10 lei/zi
 • copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităti și persoanele instituționalizate beneficiază de intrare gratuită.

Acces:

 • pietonal: B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei Libere, Bulevardul Expoziției si Strada Parcului;
 • auto: Porțile C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului.

Tarif acces parcare: 3 lei/oră

Mai multe informații despre eveniment se găsesc pe:

Pentru informații destinate presei, va rugam, contactați: Andreea Caitas, PR Specialist Romexpo, mailto:andreea.caitas@romexpo.ro, tel: 0752.1888.57 / 0758 837 759.

Newsletter portal afaceri

Consideri informatia utila? Te rugam sa dai Like si Share pentru ca si alti antreprenori sa afle despre portalul nostru si te invitam sa te inscrii la newsletter pentru primirea ultimelor noutati din mediul afacerilor.

Membership portal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.