Idei de afaceri cu bani puțini – Organizarea de evenimente

0
1290
afaceri cu bani puțini

Articolul este dedicat tuturor celor care sunt în căutarea unei idei de afaceri cu bani puțini care să poată fi pusă în scenă relativ ușor, fără eforturi financiare extraordinare și care să aducă profituri maxime.

Dacă ai și un capital minim de investit, atunci ai toate șansele să reușești într-un timp foarte scurt dezvoltarea afacerii. Fie că ai deja o afacere sau ești angajat(ă) și vrei să ajungi antreprenor, ideea de mai jos este un punct de plecare și îți recomandăm să o implementezi mai ales daca are legătură cu o pasiune de a ta sau cu domeniul în care te pricepi foarte bine.

În felul acesta „povara” antreprenoriatului nu va fi resimțită, întrucât vei avea parte zi de zi de activități care-ți aduc bucurie, mulțumire și te vor stimula să vrei să faci și mai mult.

Notă: Dacă ești angajat(ă), îți recomand să pornești afacerea în paralel, să o dezvolți până în punctul în care poți deveni independent(ă) financiar iar ulterior să faci trecerea spre antreprenoriat.

Prezentarea ideii de afaceri cu bani puțini:

Dacă ești o persoană organizată dar plină de viață și-ți plac evenimentele, aceasta este o idee de afacere care ți se potrivește extrem de bine. Te vei simti minunat să aduci fericire în sufletele clienților tăi iar fiecare contract de succes îți va aduce notorietate și vei primi recomandări din rândul clienților anteriori. Mai mult decât atât, ai șansa de a cunoaște foarte mulți oameni, să stabilești relații cu aceștia și din experiență, chiar să legi prietenii. Pentru ca fiecare client mulțumit de serviciul oferit de tine îți va rămâne profund recunoscător.

Pentru a putea dezvolta afacerea, îți recomandăm să mergi în orașul tău la toate locațiile care organizează evenimente pentru a le identifica pe cele care răspund nevoilor tale și pentru a lega o relație cu managerii acelor locații, să faceți schimb de cărți de vizită și să vă cunoașteți în persoană astfel încât atunci când ai nevoie de serviciile acestora să-ți răspundă prompt.

idei de afaceri cu bani putini organizare de evenimente

Ține constant o evidență a disponibilității locațiilor de evenimente și crează-ți o bază de date cu informații utile precum: capacitatea locației ca număr de persoane, dacă are sau nu loc de parcare, intervalul de prețuri, dacă exista pachete speciale, cât de maleabili sunt managerii, dacă există sau nu aparat de aer condiționat, dacă au personal propriu pentru evenimente sau trebuie să fie subcontractat și cu cât timp înainte, dacă au bucatărie proprie sau trebuiesc folosite servicii de catering și așa mai departe.

În baza datelor de mai sus, atunci când vei sta de vorbă cu un client, vei putea identifica foarte ușor locațiile care răspund cel mai bine nevoilor clientului și care să-ți dea desigur cât mai puține bătăi de cap.

Stabilește o listă de nevoi, realizează un sondaj în rândul potențialilor clienți și definește tipurile de parteneriate de care ai nevoie astfel încât să ai un eveniment de succes. Fie că este vorba despre închirierea unor echipamente, apelarea la firme de catering, închiriererea unor formații de muzică, a unor photobooth-uri, fotografi, etc., trebuie să fii pregătit(ă).

afaceri cu bani putini lista nevoi organiare evenimente

Acest lucru nu numai că îți va asigura reușita organizării evenimentului, dar îți va aduce și un profit suplimetar dacă reușești să subcontractezi firme cu prețuri avantajoase. Astfel, poți pregăti pentru clienți o surpriză cu acel surplus de câștig sau pur și simplu îi investești în promovare pentru a obține un nou contract.

Încasări potențiale lunare
Dacă lucrezi singuri, poți organiza minim 4 evenimente lunar. Prețul pe care-l poți practica este cuprins între 500 euro pentru evenimente mici-medii și 2500 euro – 5000 euro pentru evenimente mari.

idei de afaceri cu bani putini organizare evenimente

La o medie de 1000 euro/eveniment organizat, cu 4 evenimente lunare, poți obține ușor 4000 euro în fiecare lună. Costurile cu contabila, administrarea site-ului și promovarea online pot fi încadrate undeva la 1000 euro și în felul acesta vei avea un flux constant de clienți și de venituri.

Trebuie să depui eforturi constant pentru încheierea de noi contracte astfel încât să îți umplii agenda pe tot parcursul anului în avans. Testează ce evenimente îți aduc profituri maxime, cât costă „achiziția” unui client nou și orientează-ți eforturile de marketing în direcțiile care îți aduc beneficii maxime.

Exemple de evenimente ce pot fi organizate

Evenimente de business, Petreceri bularci/burlacițe, Petreceri zile de naștere mai deosebite, Organizare bootcamps, Organizare team building-uri, Organizare evenimente în colaborare cu primăriile, Organizare evenimente muzicale, Organizare evenimente sportive cu taxă participare, Organizare evenimente stand-up, etc. Profitul poate fi obținut atât din serviciul de organizare în sine cât și din comisioanele din relația cu subcontractorii.

Scopul final este să te și distrezi în timp ce dezvolți afacerea, așadar optimizarea costurilor, eficientizarea activităților și organizarea internă reprezintă de asemenea elemente de care trebuie să te preocupi permanent pentru a atinge acest obiectiv.

idei de afaceri cu bani putini petreceri

Dacă vrei să pornești o astfel de afacere și ai nevoie de sprijin în finanțarea ei sau pentru promovarea serviciilor oferite, nu ezita să contactezi echipa noastră și-ți vom oferi tot sprijinul de care ai nevoie pentru a dezvolta o afacere sustenabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here