Politica de ramburs: la ce sa fie atenti proprietarii de magazine online?

0
566
TeCOMM Bucuresti

Proprietarii magazinelor online intalnesc adesea clienti care vor sa returneze produsele, iar unii dintre ei abuzeaza de aceasta politica. Pentru evitarea unor astfel de situatii specialistii spun ca magazinele trebuie sa indeplineasca anumite conditii de baza.

Peste 200 de manageri ai magazinelor online si profesionisti in comertul electronic se intalnesc intre 26 si 27 aprilie la Radisson Blu Hotel***** in cadrul TeCOMM eCommerce Conference&Expo, evenimentul de referinta pentru orice proprietar al unui magazin online din Romania.Vanzarile in mediul online, solutiile pentru eficientizarea unei afaceri, dar si povestile de succes ale business-urilor online de renume sunt doar cateva dintre temele puse in discutie la TeCOMM.

Conditii minime de transparenta pentru magazinele online

Pentru a nu ajunge in instantele de judecata, magazinele online trebuie sa indeplineasca cateva conditii foarte clare, atrag atentia specialistii in drept. „Proprietarii magazinelor on-line trebuie sa aiba afisat pe website documentul «Termeni si conditii» in conformitate cu legile in vigoare si personalizat pentru produsele/serviciile pe care le vinde magazinul sau. Nu este suficient ca proprietarul unui magazin on-line sa posteze pe website «Termeni si conditii generale» deoarece, in functie de fiecare produs sau serviciu, pot exista prevederi specifice”, a explicat avocatul Ionel Vacarescu, specializat in dreptul muncii si achizitii.

Magazinele online sunt vulnerabile in fata unui client pentru ca nu-si intocmesc singure regulamente si aleg sa se inspire de la alte magazine online asemanatoare, spune avocatul Ionel Vacarescu. „Proprietarul unui magazin on-line trebuie sa fie foarte atent, in principal, la urmatoarele aspecte: datele de identificare ale societatii ce detine magazinul; prima pagina a website-ului trebuie sa afiseze si legatura directa catre website-ul Agentiei de Protectie a Consumatorului, precum si numarul de telefon al consumatorului; preturile produselor/serviciilor; costurile pentru transport; termenul de returnare al produselor achizitionate/sau de incetare a contractului in cazul serviciilor; conditiile specifice in care un produs poate fi returnat”, a declarat avocatul Ionel Vacarescu.

CITEȘTE ȘI:  Conferința Great People Inside – Everything HR, un eveniment de impact în domeniul resurselor umane a reunit la Brașov în 29-30 Mai peste 350 de participanți

Extinderea magazinelor online dincolo de granitele tarii

Unul dintre cele mai importante aspecte in eCommerce este relatia cu clientii, de aceea, TeCOMM va include in cele doua zile ale evenimentului prezentari, dezbateri si workshopuri care vizeaza aceasta tematica. Alaturi de relatia cu consumatorii, succesul magazinelor online este dat si de aplicatiile si instrumentele pe care le utilizeaza.

Mugur Frunzetti speaker TeCOMMPlatforma recunoscuta la nivel international care analizeaza interactiunea consumatorului cu magazinele online este Retargeting Biz. Prin intermediul lui Mugur Cosmin Frunzetti, CEO-ul companiei si speaker in cadrul forumului TeCOMM Cross-border, Retargeting.biz si-a extins activitatea la nivel international, avand birouri in Bucuresti si Los Angeles cu peste 1100 de clienti multumiti in intreaga lume. Mugur Cosmin Frunzetti si-a inceput aventura in antreprenoriat la numai 18 ani, iar in cei 22 de ani de experienta, Mugur are doua afaceri estimate la mai mult de 2 milioane de euro.

Forumul TeCOMM Cross-border din 26 aprilie este dedicat exclusiv proprietarilor de magazine online care au potentialul sa-si extinda afacerea dincolo de granitele tarii. Printre aspectele discutate se numara: legislatia, aspectele logistice, trendurile la nivel european sau pasii necesari extinderii magazinului online la nivel international.

Peste 200 proprietari ai magazinelor online se intalnesc la Bucuresti

Retentia clientilor, extinderea magazinelor online, marketing, conversii, SEO, PPC sau managementul echipelor sunt doar cateva dintre  subiectele abordate la noua editie TeCOMM, unde vor participa proprietarii magazinelor online din Romania.

In 26 aprilie, speakeri precum Attila Birtha (Fondator, ProClick), Ovidiu Joita (CEO, Iagency), Eugen Potlog (UX Lead & Product Manager, Conversion Marketing) sau Sebastian Kucharek (Head of Treasury and Trade Solutions Central and Eastern Europe, Citi) vor sustine workshopuri legate de Google Analytics, SEO, securitatea cibernetica sau importanta platformelor online.

In 27 aprilie, vor avea loc prezentarile speakerilor internationali din Statele Unite, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Cehia sau Belgia. Richard Prenderville (CMO & Founder, Peloton Digital Marketing Group), Mike Bainbridge (Chief Digital Technologist, Rackspace), Nick Lansley (Innovation Insider, Nick Lansley’s Innovation Lab), Carlo Terreni (Netcomm Suisse, General Director), Sven Bally (Founder & Senior Consultant, XETA) sau Kunle Campbell (Advisor & Ecommerce Growth Consultant, 2X eCommerce), Jakub Minks (Regional Director Central&Eastern Europe, Exponea) sunt liderii din online care au confirmat prezenta la eveniment.

CITEȘTE ȘI:  Numărătoarea Inversă a Început: Asigură-ți Locul la Techsylvania 2024!

Claudiu Farcas speaker TeCOMMEvenimentul premium dedicat industriei online va include si paneluri de debate privind industria eCommerce si ce inseamna sa conduci un business in online. Claudiu Farcas (Profitshare Affiliate Platform Manager @ Conversion) va participa alaturi de Antonio Eram (Netopia), Doina Vilceanu (ContentSpeed) sau Florinel Ioan Chis (ARMO) in cadrul panelului de debate axat pe modalitatile practice de a creste magazinele online la nivel international. Claudiu Farcas are o experienta de aproape 10 ani in proiecte de marketing online si eCommerce, iar in prezent, coordoneaza activitatea operationala a platformei Profitshare. Inscrierile continua pe http://bucharest.tecomm.ro/register.

Companiile care inteleg aportul pe care conferinta de eCommerce il are in dezvoltarea mediului de business online si care sustin evenimentul sunt:

Powered by: Emag Marketplace
Parteneri: CitiBank, Exponea, Iagency, Mediatel Group, Retargeting.biz, Hostvision, Proclick, Content Speed, DWF, Profitshare, Muehle, Mihai Sosa, Edenred
Recommended Payment Processor: Netopia mobilPay
Sustinut de: Mready, MxHost, Conectoo
Official Car: Midocar
____________________
Persoana de contact: Madalina Hodorog, Project Manager Libero Events, madalina@liberoevents.ro, 0741401399
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/TeCommRO/?ref=bookmarks

Consideri informatia utila? Te rugam sa dai Like si Share pentru ca si alti antreprenori sa afle despre portalul nostru si te invitam sa te inscrii la newsletter pentru primirea ultimelor noutati din mediul afacerilor.

Membership portal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.