Sistemul split TVA s-ar putea aplica firmelor mari de stat si celor in insolventa – Gabriel Biris – Cafeneaua Contabila CIEL

0
3861
Split TVA Cafeneaua Contabila

Partenerul nostru CIEL Romania, companie specializata in dezvoltarea de solutii software financiar-contabile, a organizat in data de 12 Octombrie 2017 cea de-a patra editie a seriei de evenimente Cafeneaua Contabila la sediul CIEL din Bd. Unirii nr. 11, eveniment care l-a avut ca invitat pe dl. Gabriel Biris, specialist in fiscalitate cu o vasta experienta in domeniu si partener la casa de avocatura Biris Goran.

Cu aceasta ocazie, a fost dezbatuta intentia Ministerului Finantelor Publice de a implementa sistemul Split TVA. Va facem cunoscuta imaginea de ansamblu asupra proiectului oferita de dl. Gabriel Biris participantilor la eveniment:
– se asteapta ca Ordonanta split TVA sa intre in vigoare, insa mecanismul sa fie aplicabil doar firmelor cu capital integral sau majoritar de stat si companiilor aflate in insolventa;
– sistemul split TVA nu poate fi privit drept o masura de combatere a evaziunii, fiind mai mult o masura de dezvoltare a unui nou instrument de control;
– personalul ANAF este, in proportie de peste 50%, in momentul de fata sufocat de catre cererile de rambursare, ceea ce inseamna ca split TVA va reprezenta o povara in plus pentru angajatii institutiei, marind volumul de munca;
– referitor la termenul de 3 zile lucratoare in care trebuie sa fie rambursate sumele negative de TVA cuprinse in deconturi cu optiune de rambursare, dl. Biris nu crede ca Fiscul va putea respecta termenul impus.

Referitor la implementarea sistemului de Split TVA, dl. Gabriel Biris a tinut sa mentioneze de asemenea urmatoarele: „Daca ai nostri au pregatit o astfel de masura in vacanta de vara, polonezii, spre exemplu, pregatesc implementarea sistemului de mai bine de doi ani”

La eveniment au participat atat specialisti din domeniul financiar-contabil, cat si reprezentanti ai presei. Participantii au dezbatut sistemul split TVA atat din punct de vedere micro, cat si macroeconomic.

Daca doriti sa primiti periodic informatii actualizate pe subiect, va invitam sa lasati datele de contact in formularul de mai jos:

[mailmunch-form id=”557923″]

Membership portal

Newsletter portal afaceriConsideri informatia utila? Te rugam sa dai Like si Share pentru ca si alti antreprenori sa afle despre portalul nostru si te invitam sa te inscrii la newsletter pentru primirea ultimelor noutati din mediul afacerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.