Hidro Jepi SA anunță finalizarea proiectului cu titlul “Creșterea capacității de a furniza energie regenerabilă din hidroenergie pentru Hidro Jepi SA”

0
0
Busteni-panorama-scaled

Bușteni, 24 Aprilie 2024

Comunicat de presă

Hidro Jepi SA anunță finalizarea proiectului cu titlul “Creșterea capacității de a furniza energie regenerabilă din hidroenergie pentru Hidro Jepi SA”/ „Increased capacity to deliver renewable energy from hydropower for Hidro Jepi SA”, proiect finanțat cu sprijinul grantului acordat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”, apelul 1.1 Hidroenergie.

Promotor proiect: HIDRO JEPI S.A., țara: ROMÂNIA

Partener proiect: MINIHYDRO NORGE AS, țara: NORVEGIA

Durata proiectului: 01.12.2021 – 30.04.2024

Evenimentul de incheiere a proiectului va avea loc la sediul Hidro Jepi SA din Bdul. Libertatii 90, Loc. Busteni, Jud. Prahova, Romania, în data de 26.04.2024, începând cu ora 11:00.

La eveniment se poate participa și online, datele de conectare/transmisie urmând sa fie comunicate către participanți cu o zi înaintea evenimentului.

Hidro Jepi SA este o companie românească, înființată în 1882, când și-a construit renumele de una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie, datorită poziționării geografice și accesului la resurse naturale.

Ca urmare a schimbărilor de piața care au avut loc de-a lungul anilor, compania și-a schimbat principala activitate, trecând de la producția de hârtie la exploatarea surselor de apă pe care compania le gestionează, apă care este folosită pentru producerea de energie electrică.

Proiectul implementat urmărește extinderea acestei capacități și exploatarea potențialului hidroenergetic suplimentar al următoarelor captări de apă: Urlătoarea Mică 1, Valea Comorilor 1 și Valea Spumoasa la Bazinul de Joncțiune.

Necesitatea acestui proiect este direct legată de potențialul de a produce energie electrică verde prin valorificarea potențialului hidroenergetic disponibil, existent pe versantul estic al munților Caraiman din masivul Bucegi.

Ca răspuns la această necesitate, Hidro Jepi SA a construit în cadrul acestui proiect o nouă microhidrocentrala care să utilizeze potențialul hidroenergetic al captărilor de apă nominalizate, punând sub presiune aducțiile existente și plasând trei grupuri hidroenergetice într-o clădire reabilitata în apropierea bazinului de joncțiune. Apa turbinata in noua microhidrocentrala va produce apoi energie regenerabila si in MHC1 (in functiune in prezent) amplasata in aval.

Principalele activități care au fost implementate în cadrul acestui proiect constau în reabilitarea cladirii existente si montajul utilajelor tehnologice pentru noua microhidrocentrala și activitățile necesare pentru valorificarea potentialului hidroenergetic existent.

Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”, apelul 1.1 Hidroenergie.


Pentru detalii și confirmarea participării la eveniment, ne puteți contacta la:

Telefon: 0244-320.229 / 0244-320.091

Email: secretariat@hidrojepi.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here