HG 807 si HG 332 – 50% finantare pentru investitii si 50% din costul salariatilor

0
1174
Fonduri guvernamentale

Astazi vrem sa-ti transmitem doua informatii pe care foarte putine companii din Romania le cunosc, intrucat dupa cum bine stim, lucrurile bune nu ajung mereu sa devina subiect de „stiri”.

Este vorba despre doua programe de finantare reglementate de ordonantele de urgenta nr. 807/2014 (pentru investitii cu 50% finantare) si 332/2014 (pentru recuperare 50% din costul salariatilor), cu urmatoarele aspecte de posibil interes pentru tine:

I. HG 807 – finantare pana la max. 37.5 milioane euro de la stat
– primiti 50% finantare din valoarea proiectului, care trebuie sa fie de minim 1 mil euro
– poti aplica cu firma nou infiintata, daca aveti capital subscris varsat de minim 100.000 lei

Cheltuieli eligibile:

  • Constructii de orice tip, respectiv cheltuielile efectuate cu realizarea de constructii (este eligibil doarsubcapitolul 4.1 Constructii si instalatii) ;
  • Instalatii tehnice, masini si echipamente noi clasificate conform Hotararea Guvernului nr. 2.139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, cu modificarile ulterioare, cu valoarea minima de intrare a mijloacelor fixe stabilita conform prevederilor legale in vigoare.

In cazul inchirierii constructiilor aferente investitiei initiale:

  • sunt considerate eligibile, cheltuielile cu chiria constructiilor aferente investitiei initiale inregistrate pe perioada realizarii planului de investitii, valoarea maxima eligibila a chiriei nu poate depasi 22 lei/mp/luna;
  • valoarea chiriei care depaseste valoarea maxima eligibila este neeligibila si este finantata de intreprinderea beneficiara de ajutor de stat din surse proprii;
  • contractul de inchiriere trebuie sa fie valabil cel putin pe perioada realizarii investitiei initiale si cinci ani dupa data finalizarii acesteia.

Cheltuieli eligibile referitoare la active necorporale:

Activele amortizabile asociate investitiei initiale care nu au o concretizare fizica sau financiara precum brevete, licente, know-how sau alte drepturi de proprietate intelectuala.

Termen limita: depunere continua, este program multi-anual, fondurile sunt deja incluse in bugetul de stat, ceea ce creaza premisele obtinerii mai rapide a finantarii

II. HG 332/214 – pana la 50% din salariul angajatilor recuperat

– puteti primi pana la 50% din salariul angajatilor (procentul difera de regiunea in care va desfasurati activitatea)
– trebuie ca fima sa dezvolte o activitate noua prin care sa fie create 100 locuri de munca

Pot accesa acest sprijin urmatoarele tipuri de beneficiari:

  • intreprinderi nou- infiintate
  • intreprinderi in activitate, IMM-uri sau intreprinderi mari, cu personalitate juridica.

Bugetul maxim al schemei este de 2.700 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 milioane euro

Termen limita: se pot emite acorduri pentru finantare in baza schemei pana la data de 31 decembrie 2023, Plata ajutorului de stat se efectueaza in perioada 2015-2028, in baza acordurilor pentru finantare emise, in limita bugetului anual alocat schemei prin legile bugetare anuale.

SOLICITA DETALII LA +4 0732.077.575 sau pe office@antreprenorinromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here