60 Surse de informare pentru antreprenorii din România

0
5993
Afaceri, antreprenoriat, finantari, planuri de afaceri, unelte antreprenoriat

În cadrul acestui material complex îți prezentăm un centralizator al principalelor surse de informare: site-uri, portaluri și reviste pentru antreprenorii din România, din dorința de a participa activ în procesul de educare antreprenorială a mediului de afaceri.

Competitivitatea din piață a site-urilor de profil a condus la lipsa existenței unui centralizator cu resurse și instrumente necesare antreprenorilor pentru dezvoltarea afacerii acestora. Pentru a oferi o modalitate simplă și eficientă de acces la informație, echipa noastră a pregătit în cadrul centralizatorului de mai jos lista site-urilor care furnizează informații utile pentru mediul de afaceri, oferind totodată o scurtă prezentare a acestora pentru o selecție ușoară a celor de interes pentru tine.

Te invităm să parcurgi materialul, să îl distribui în rândul cunoscuților tăi și să ne ajuți să completăm lista de mai jos cu alte site-uri utile din România lăsând un comentariu la finalul articolului.

Financial Market

Financial Market

Financial Market este platforma ce pune la dispoziția cititorilor săi știri din mediul de afaceri, analize, articole de opinie, venind astfel în mod constant cu o părere acreditată din partea unui expert față de noutățile apărute, de modul în care sunt impactate afacerile, antreprenorii sau piețele de capital.

Este util pentru a înțelege efectele sau consecințele anumitor decizii politice, financiare, economice, oferind și o perspectivă multidimensională, prin faptul că nu acoperă doar planul național, ci și pe cel internațional.

 

Business Talks

Revista Business Talks

Business Talk reprezintă site-ul pe care îl poți utiliza pentru a te informa referitor la următoarele evenimente ce vor avea loc, evenimente privind în special mediul de afaceri, la modalități de îmbunătățire a skill-urilor de lider, la idei de afacere, comunității de afaceri din România, insights, oferind totodată acces exclusiv la unii dintre cei mai importanți lideri de business ai momentului.

 

Branding Magazine

Branding Magazine - Revista antreprenoriatului inteligent și a industriilor creative

Branding Magazine are țelul de a educa antreprenori și persoane care lucrează în marketing, transferând know-how-ul de la cei cu o experiență de lungă durată către cei care acum încep să se familiarizeze cu ceea ce presupune antreprenoriatul.

Branding Magazine dorește să conecteze ambele lumi – cea a antreprenoriatului și cea a marketingului, spre un obiectiv comun – performanța și succesul proiectelor.

 

Manager Express

managerexpress.ro Articole, studii de caz, interviuri si analize din zona de management MANAGER EXPRESS

Manager Express este platforma online dedicată managerilor şi antreprenorilor, dezvoltării lor, activităţii și intereselor lor. Dacă sunteţi antreprenori, conduceţi o companie, puteți să vă folosiți de Manager Express, în cazul în care aveți nelămuriri, căutaţi o soluţie la o problemă sau o sursă de inspiraţie.

Printre materialele realizate de aceștia se regăsesc interviuri, știri, agenda săptămânii, articole pentru înțelegerea managementului, resurse, iar nu în ultimul rând manieri în afaceri.

 

Portal Management

Portal Management - Dezvoltare personala pentru afaceri profitabile

Portal Management reprezintă sursa utilă de informare ce pune la dispoziție articole privind tehnicile de vânzare, branding și marketing, leadership și management, interviuri cu antreprenori de succes, iar nu în ultimul rând materiale gratis, în format e-book pentru cei interesați.

 

Startup cafe

StartupCafe.ro - Stiri si Ghiduri - Antreprenori Idei Finantari Afaceri Taxe Marketing

Start up cafe reprezintă platforma online de pe care poți citi ultimele știri, articole de opinie, în care sunt explicate deciziile importante privind mediul de afaceri, unde poți consulta rubrica lor de finanțări pentru a căuta cele mai importante surse care ar putea să își susțină afacerea, iar la secțiunea “cum să” vei găsi informații relevante pentru modalitatea de inițiere a unui business, pentru creșterea notorietății, a promovării sau în cele din urmă a obținerii de finanțare.

 

Economica

Stiri - stiri economice, fiscalitate, stiri de ultima ora, ECONOMICA.NET, economica, rtv.net, news, stiri romania, economie, analiza economica, euro, curs valutar, curs BNR, indici bursieri, industrie, retail, piata de capital, bursa, BNR, economie externa, finante, banci, companii, investitii, imobiliare, auto, it&c, joburi, hr, turism, revista presei, ultimele stiri, breaking news, news alert

Fiind integrat în portofoliul România TV, ECONOMICA.net, îşi propune să devină principala publicaţie online de ştiri, analize economice şi financiare din România atât pentru oamenii de afaceri, cât şi pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.

ECONOMICA.net acoperă toate zonele de interes din economia României, dar oferă cititorilor săi şi informaţiile de pe pieţele internaţionale.

 

Capital

Știri de ultimă oră. ✅ Capital, publicație economică din România cu știri din economie, business, politică și bani. Știri internaționale din ziare, vremea la zi și horoscop.

Revista Capital este prima publicație economică din România, lansată în 1992, ce oferă analize, investigaţii şi predicţii economice celor interesați de dinamica pieţei.

Oferă consultanţă cititorilor sprijinind initiaţivele lor antreprenoriale și reușește să pună accent pe cauzele care generează anumite evenimente.

 

Forbes

Forbes Romania

Revista Forbes pune accent în special pe modul de gestionare al afacerilor din România, pe business-uri de succes, antreprenori care să inspire și dezvolte mediul de afaceri, deținând o gamă largă de articole, clasificate de la leadership, evenimente și până la topuri sau brand voice.

 

Idei de afaceri

afaceri, idei de afaceri, afaceri profitabile, planuri de afaceri, oportunitati, povesti de succes, francize, marketing, management, finantare, fonduri europene

Varianta românească a apărut în 1993. Revista „Idei de Afaceri” a păstrat nealterate scopurile și orientarea publicației „Die Geschaftsidee” – același interes în prezentarea de oportunități de afaceri simple și accesibile, aceeași aplecare spre informațiile concrete, practice, care să le ofere cititorilor profit și șansa de a câștiga bani.

Pe site-ul Idei de afaceri, vei găsi cu siguranță sursa de inspirație necesară pentru a pătrunde în tainele antreprenoriatului românesc.

 

Afaceri

Afaceri.ro | Comunitate si evenimente

Afaceri.ro reunește un evantai divers de întreprinzători, manageri și alți profesioniști din România care doresc să își dezvolte afacerile, sunt ambițioși, au o viziune și dorință de dezvoltare a afacerilor și sunt oameni de acțiune.

Comunitatea afaceri.ro pune accent în special pe afaceri dezvoltate în toate orașele României, pentru a conecta business-uri și idei de afacere.

 

Start # up

start-up.ro: De vorbă cu și despre startup-uri

BizTool este marketplace-ul de servicii pentru afacerea ta powered by start-up.ro. Aici găsești cele mai bune servicii de web design, programare, consultanță de business și juridică.

Inițiative precum “Înainte la școală”, diverse review-uri, România poate sau Start-Up Corner, atrag în mod constant citititori prin diversitatea și stilurile dinamice pe care le abordează.

 

Agrointel

Agrointeligența - Știri din agricultură

Agrointel este o publicație pentru fermieri, despre strategiile, instrumentele și afacerile dîn acest domeniu, pentru a stimula activitățile economice și sfera de activitate presupusă, prin dezvoltarea agriculturii românești.

 

Jurnalul de afaceri

Jurnalul de Afaceri | Totul despre afacerile din Romania

Jurnalul de Afaceri este o revistă de afaceri digitală care descrie mediul de afaceri românesc într-o manieră profesionistă, complexă, obiectivă si detaliată, care se transmite electronic unui număr de 15.000 de reprezentanţi din managementul românesc. Sunt prezentate profile de companii şi manageri de succes, prin descrierea domeniilor abordate.

 

Money

Portal de stiri de business, analize, comentarii, calculator credite, fonduri europene, burse, banci si companii. Sustinut editorial de Money Channel, Business

Platforma Money cuprinde articole relevante din următoarele domenii: alimentar, agricultură, companii, asigurări, finanțe personale, auto, industrii, imobiliare, burse, prezentând într-o manieră complexă ultimele știri apărute, decizii luate sau evenimente ce urmează să aibă loc în viitorul apropiat.

 

Avocatnet

Avocatnet.ro, explicăm legislația, lunar, pentru milioane de români

Spre deosebire de multe alte proiecte online, avocatnet.ro are un impact concret în lumea reală, dat fiind faptul că în ultimii 16 ani, 9.321.378 de oameni au găsit soluții la problemele lor juridice, economice sau de afaceri. Te ține la zi cu legislația, îți explică, în analize ușor de parcurs, ce anume s-a schimbat, ce te afectează și ce ar trebui să știi despre modificările recente din legislație.

În cazul în care dorești să aprofundezi anumite subiecte de interes, va trebui să te abonezi și să plătești pentru a accesa anumite articole sau știri care te-ar putea ajuta.

 

Profit.ro

Cele mai importante informații economice pe PROFIT.ro
Baza informațiilor de business subiecte cu relevanță mare despre și pentru mediul de afaceri Profitro vă oferă știri economice și din mediul de afaceri

Conform acestora acuratețea și relevanța informațiilor au prioritate, fapt pentru care profit.ro pune accent  pe dezvăluirea și explicarea implicațiilor pe termen lung, cauzelor și consecințelor semnificative. Site-ul este unul specializat, însă acoperă subiecte și din alte domenii decât cele financiare și de business, fiind astfel amintite cultura, sportul, știința, viața politică, religia, etc. influențează și sunt influențate de economie.

 

Avocatoo

Noi suntem Avocatoo și facem dreptul să fie simplu!

Avocatoo este platformă care oferă informații juridice, traducând după cum ei înșiși afirmă termenii specifici pe înțelesul tuturor, răspunzând la nelămuriri și incertitudini, oferă cursuri relevante și specifice ariei GDPR, kit-uri GDPR, implementarea acestuia și alte servicii utile, având totodată și un magazin online care îi ajută să își eficientizeze procesul de lucru.

 

Portal de Comerț

Portal Comerţ Exterior

Portalul românesc de comerț exterior reprezintă un sistem interactiv de informații, cunoștințe și consiliere a mediilor de afaceri privind piețele externe și modalitatile cele mai eficiente de a încheia tranzacții internaționale și de a dezvolta exportul.

 

Cariere

Cariere | Jurnal de leadership

Cariere nu este doar platforma ce aduce angajatorii mai aproape de potențialii angajați, ci și site-ul ce oferă informații în materie de leadership, dezvoltare personală, sfaturi pentru îmbunătățirea relațiilor la locul de muncă, oferind resurse în ceea ce privește surse de inspirație, motivație, kids management, responsabilitate socială, etc.

 

Finanțare.ro

Finantare.ro | Portalul surselor de finantare

Site-ul Finanțare.ro oferă noutăți, știri și ultimele surse de finanțare disponibile atât pentru România, cât și pentru mediul internațional. Prin caracterul său, reușește să ofere descrieri și prezentări succinte pentru fiecare oportunitate în parte, informația fiind ușor de accesat și înțeles.

 

E-guvernare

e-guvernare sistemul electronic national

E-guvernare este site-ul pe care puteți găsi orice fel de informație de tip birocratic sau administrativ, relevante pentru gestionarea IMM-urilor, administrarea și dezvoltarea acestora conform cadrului legislativ.

 

BusinessWoman

BusinessWoman

Business Woman este site-ul care pune accent în special pe leadership-ul, strategiile, managementul și rolul femeilor în afaceri, prin susținerea, sprijinirea și determinarea acestora de a se implica activ în mediul de afaceri, de a-și reprezenta propriile interese.

 

Market Watch

Market Watch - Intelligent Management

Revista Market Watch prezintă sursa de informare necesară celor care vor să își aprofundeze cunoștințele în domenii precum: tehnologie, unelte pentru management, cercetare și învățământ superior.

 

Camera de Comerț și Industrie

Camera de Comerț și Industrie a României - CCIR

Camera de Comerţ şi Industrie a României are printre atribuții conformarea sistemului de management al calității calibrat la reglementările și standardele aplicabile. În acest sens, ținând cont de obiectivul strategic şi de principiile managementului calităţii, fluxurile operaționale interne sunt mereu ajustate pentru obținerea satisfacției clienților şi mediului de afaceri.

 

Bursa

 

Ziarul BURSA

Aflându-se pe piață de 27 de ani, BURSA este cel mai influent cotidian economico-financiar şi formator de opinie al pieţei de capital. De-a lungul anilor, Ziarul BURSA şi-a informat cititorii asupra proceselor importante de transformare şi dezvoltare a economiei societăţii româneşti şi din străinătate, prin rubrici precum: politică, fonduri europene, companii, anticorupție și afaceri.

 

Data Protection

Data Protection Responsabilul cu protecţia datelor

Autoritatea are drept obiectiv apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice, în special a dreptului la viaţă intimă, familială şi privată, în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal îşi desfăşoară activitatea în condiţii de completă independenţă şi imparţialitate. Autoritatea monitorizează şi controlează sub aspectul legalităţii prelucrările de date cu caracter personal care cad sub incidenţa Legii nr. 677/2001.

 

Rentrop & Straton

Rentrop & Straton - Librarie online

Grupul de Editură și Consultanță în Afaceri, Rentrop & Straton, este o societate mixtă româno-germană înființată în anul 1995, care beneficiază de experiența de peste 22 de ani pe piață germană de carte de afaceri și de consultanță a parterului german, Verlag für die Deutsche Wirtschaft, de know-how-ul acestuia și de o viziune modernă asupra marketingului.

 

Transilvania Business

Transilvania Business

Revista economică lunară Transilvania Business este singura publicaţie dedicată afacerilor din Transilvania, dar și din celelalte regiuni și din București, adresată celor care doresc să se informeze sau să se promoveze despre/în acest areal. Cu un tiraj de 6.000 exemplare, peste 120 de pagini şi distribuţie națională, revista oferă vizibilitate şi notorietate antreprenorilor, ideilor şi afacerilor.

 

Business Editors

Business Editors

Business Editors este un proiect care se adresează tuturor persoanelor interesate de mediul de afaceri și de cel economic românesc. De aceea, site-ul își propune să ofere informații obiective și actualizate din domenii ca: Energie, Transporturi, IT&C, Industrie, Real Estate și nu numai.

Aceștia asigură promovarea necesară în cadrul rubricii EVENIMENTE, dar și prin intermediul Calendarului dedicat.

 

INSSE

Institutul National de Statistica

Institutul Naţional de Statistică, în calitate de principal producător de date statistice oficiale, responsabil de coordonarea tuturor activităţilor la nivel naţional privind dezvoltarea, elaborarea şi difuzarea statisticilor europene, este orientat către atingerea, într-o perspectivă apropiată, a unor performanţe metodologice şi tehnice funcţionale, recunoscute pe plan intern şi internaţional, situate la un nivel comparabil cu performanţele celor mai avansate institute naţionale de statistică din statele membre ale UE.

Datele furnizate de INSSE vin în ajutorul dumneavoastră pentru a vă arată unde se situează ideea de afacere la care vă gândiți, în ceea ce privește analiza pieței, localizarea pieței și cererea acesteia, pentru a vă fixa dumneavoastră raportul calitate-preț, potențialii clienți și competiția.

 

Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor Publice

Ministerul Finanțelor Publice se organizează şi funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului, care aplică strategia şi Programul de guvernare în domeniul finanțelor publice.

Ministerul Finanțelor Publice este minister cu rol de sinteză și îndeplinește următoarele funcții:

  • de strategie, prin care se asigură, în conformitate cu politica financiară a Guvernului şi cu normele Uniunii Europene, elaborarea strategiei în domeniile de activitate specifice ministerului: fiscal, bugetar, contabilitate publică, reglementări contabile, datorie publică, audit public intern, managementul investițiilor publice, domenii reglementate specific;
  • de reglementare şi sinteză, prin care se asigură elaborarea cadrului normativ şi instituțional necesar pentru realizarea obiectivelor strategice în domeniul finanțelor publice.

 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

IMM - Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat

Site-ul AIPPIMM pune la dispoziția celor interesați informații referitoare la mediul de afaceri, finanțări disponobile, programe de finanțare naționale, documentele și anexele necesare înscrierii la proiectele respective, știrile importante ce vizează deciziile ministerului, noutățile, și nu în ultimul rând alte oportunități de dezvoltare a afacerilor românești.

 

Ministerul Fondurilor Europene

fonduri structurale, fonduri de coeziune, finantari, linii de finantare, bani europeni

Ministerul Fondurilor Europene pune la dispoziția cititorilor săi, prin intermediul site-ului, informații relevante față de oportunitățile de finanțare nerambursabilă, prezentând calendarul apelurilor deschise pe diferite Programe Operaționale, printre care amintim POIM, POCU, POR, POCA, POC, POAT, POAD și anexele aferente acestora.

 

Fonduri-structurale

Fonduri Structurale

Fonduri-structurale.ro este un proiect menit să ofere informare și consiliere în domeniul fondurilor structurale. Portalul a primit Diploma de excelență în popularizarea, gestionarea și pregătirea programelor co-finanțate din Fonduri Europene acordată de Fundația EUROLINK – Casa Europei (2008) și Premiul de excelență pentru promovarea spiritului și valorilor europene acordat de Institutul European din România (2014).

 

Canal 33

Canal33 - Televiziunea care te inspiră

Canal 33 este o televiziune de business și de dezvoltare personală care prezintă informație de calitate ambalată într-o formă dinamică, modernă. Grila de programe conține informație de antreprenoriat, freelancing, cariere, tehnologie, bani, formare și dezvoltare personală, investiții, life-style, cultură și spiritualitate. Echipa Canal 33 aduce în atenția telespectatorilor invitați de valoare, cu valori autentice, care au ceva de împărtășit despre felul în care au reușit în viață și în plan profesional, posibile surse de inspirație și motivație.

 

Mediafax

Ştiri de ultima ora si ultimele ştiri - ştiri online - Mediafax

Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real. Din iulie 2007, prin relansarea site-ului www.mediafax.ro, agenţia şi-a extins publicul ţintă, adresându-se şi consumatorului final, nu doar sectorului business.

Echipa editorială Mediafax reflectă echidistant actualitatea internă şi internaţională, livrând zilnic peste 600 de ştiri din domeniile politic, economic, social, cultural şi sportiv, fluxuri de fotografie de presă, precum şi înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate.

De-a lungul timpului, Mediafax a căpătat statutul de pionier pe piaţa media românească, stabilind standarde de profesionalism în jurnalism şi lansând în premieră produse şi servicii multimedia, care oferă beneficiarilor conexiunea în timp real cu informaţia specializată de care au nevoie, precum şi o viziune de ansamblu asupra evenimentelor zilei.

 

Cotidianul

Cotidianul RO

Cotidianul.ro – este un site de ştiri actualizat 24 din 24, dedicat cititorilor de elită. Cotidianul.ro prezintă ştiri de ultimă oră, editoriale realizate de personalităţi din societatea românească, reportaje, opinii, interviuri, dosare de presă, cronici TV, articole despre arte, sănătate şi nu numai. Publicul Cotidianul.ro este un public educat, care preferă informaţiile neprelucrate, comentariile şi analizele, informaţia contextualizată.

Echipa Coridianul este neutră, deoarece, în accepţiunea lor, asta înseamnă presa şi, astfel, dețin libertatea de a arăta şi cealaltă faţă a monedei. Din ianuarie 2010, Cotidianul a continuat să funcţioneze doar on-line, slujind aceleaşi idei care au consacrat, încă de la începuturi, ziarul Cotidianul, prin faptul că păstrează aceeaşi linie a adevărului social.

 

Wall-Street.ro

Wall-Street.ro: ultimele stiri online din economie si afaceri

WallStreet reprezintă site-ul de știri destinate mediului de afaceri din România, platforma ce aduce mai aproape antreprenorii de specialiștii în domeniu, prin furnizarea de informații relevante, instrumente utile și idei inovative.

 

Verifică sursa

Verifica sursa!
Dezinformatorii de opinie sunt mult mai creativi decât crezi Cu toate astea nu te îndemnăm să nu i crezi Doar verifică sursa

Instrument de verificare a sursei de la care provine o anumită știre/ eveniment, etc. În cazul în care nu sunteți convinși de o anumită informație sau dacă puneți la îndoială veridicitatea acesteia, utilizați site-ul “Verifică sursa”, iar orice nelămurire va dispărea.

 

Google Trends

Google Trends

Google Trends este un instrument util atât în crearea de articole, cât și pentru crearea de strategii social media, deoarece permite studierea tendințelor online.

 

Biziday

Biziday - Știri verificate

Aplicație de știri naționale și locale, verificate de jurnaliștii Biziday! Aplicația vă oferă notificări și alerte, personalizate (de un algoritm) în funcție de interesul fiecăruia dintre dumneavoastră. Scoatem în evidență știrile cu adevărat importante.

 

Business Review

Business Review - Where Romania Talks Business

Business Reviw reprezintă un site util, ce pune la dispoziția cititorilor săi articole și analize economice utile, pentru a le explica într-un mod inedit evenimentele actuale și de impact din mediul de afaceri.

 

Ziarul Financiar

Ziarul Financiar - stiri economice de ultima ora, ultimele stiri

Ziarul Financiar este cotidianul de referintă al pieței de business din Romania, o importantă sursă de informații economice multiplatformă (print, online, video, mobil, apps).
Acesta este reprezentat de personalități cu autoritate, credibilitate și notorietate crescută în piața de financial business, oameni care au devenit adevarate brand-uri: (Cristian Hostiuc – dir editorial; Sorin Pîslaru – redactor șef, Dana Ciriperu – redactor șef adjunct, Adrian Seceleanu- Hi-tech; Adelina Mihai – Profesii).

Prin tratarea în profunzime a evenimentelor economice, prin prezentarea analizelor și a opiniilor avizate, ZF oferă cititorilor posibilitatea de a acționa în conformitate cu tendințele pieței și de a-și crește și adapta business-ul în cunoștință de cauză.

Proiectele editoriale conexe ZIARULUI FINANCIAR oferă periodic cititorilor radiografii complete ale business-urilor din România.
Anuarele ZF sunt instrumente de lucru foarte utile pentru cei care activează în business, folosite în analiza permanentă a mișcărilor din economie – atât la nivel macro cât și sectorial, pe zone de activitate.

Produsele editoriale conexe ZF sunt instrumente tip “business – intelligence report” care se regăsesc pe masa managerilor și antreprenorilor de top ca surse la care se raportează permanent.

În cadrul emisiunilor online ZF Live puteți urmări poveștile antreprenorilor din România și dezbateri asupra unor subiecte din economie.

AfaceriPedia

Afaceri Pedia

Site-ul afaceripedia.ro este un website de tip informativ ce ofera informatii publice in mod gratuit. Principalele subiecte abordate in continutului acestuia sunt legate de afaceri, marketing, management si dezvoltare personala. Puteți găsi de asemenea informații privind planuri de afaceri în domeniile: teren sintetic de fotbal, fermă de melci, club de noapte și o serie de idei de afaceri explicate pe scurt.

 

Antreprenor de Succes

antreprenoriat, afaceri, bani

Antreprenor de succes reprezintă un site ce oferă gratuit informații utile despre inițierea și gestionarea propriei afaceri, precum și idei ce țin de investirea cu succes a banilor. Găsiți notițe introductive despre antreprenoriat, cât și articole ce explică modalitățile de generare a ideilor de afaceri, unde sunt analizate aspectele importante de marketing, finanțare, planificare, contabilitate și a formelor organizatorico-juridice a afacerii.

 

Business24

Business24.ro - Stiri din business-ul romanesc si international. Profiluri de companii si personalitati din business. Analize si sfaturi financiare. Revista presei de business.

Business24 îți oferă cele mai noi știri din economia românească, dar și din afara ei. Primești zilnic, minut cu minut, cele mai importante știri din Economie, Afaceri, Bani, IT, dar și Life. Business24 îți oferă posibilitatea de a fi conectat la cele mai importante evenimente ale zilei, în orice moment și din orice loc te-ai afla.

 

Banking News

afaceri - Stiri Bancare

Publicaţia online BankingNews.ro este cea mai completă sursă de informaţii financiar-bancare, fiind structurată pe două componente distincte, ambele având acelaşi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele şi serviciile financiar-bancare disponibile pe piaţa românească de profil.

 

e-Juridic

Stiri juridice, contracte si legislatie actualizata - E-JURIDIC.RO

Un alt proiect marca RENTROP & STRATON, e-Juridice vă pune la dispoziție o sursă de informare pe următoarele tematici de interes pentru orice antreprenor: drept civil drept penal, codul rutier, drept comercial, dreptul muncii si noutăți legislative din domeniul juridic.

 

PortalPFA

Stiri si noutati pentru PFA - Persoana fizica autorizata

Portal dedicat antreprenorilor care își deschid PFA-uri, în cadrul căruia puteți găsi informații utile privind legislația în domeniu, acte necesare pentru PFA, taxe și impozite ce trebuiesc achitate și un forum cu întrebări și răspunsuri.

 

Romania-startup.ro

Romania Start Up Plus Regiunea Sud Muntenia; Antreprenoriat sustenabil in mediul urban din regiunea Sud Muntenia

Promovarea proiectului Antreprenoriat sustenabil în mediul urban din regiunea Sud Muntenia (ce vizează județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași), lansat de SC IPA SA în parteneriat cu Asociatia Oamenilor de Afaceri Argeș, ce se desfasoară pe perioada 12.01.2018 – 11.11.2020 și iși propune ca rezultate:
– 500 de persoane înscrise în grupul țintă al proiectului, din care 275 femei. Cele 500 de persoane înscrise vor participa la cursul de formare „Competente Antreprenoriale”, parte din acestia vor depune propuneri de afaceri, din care 60 vor fi selectate pentru finanțare;
– 60 de întreprinderi nou create;
– 120 de locuri de muncă noi;
– 4 centre regionale de informare și sprijin antreprenorial localizate în Pitești, Ploiești, Slobozia și Alexandria;
– site web al proiectului și serviciu helpdesk.

 

Afacerieuropene.mae.ro

Ministerul Afacerilor Externe Ministru delegat pentru Afaceri Europene

Pagina web a Ministerului Afacerilor Externe – Ministru Delegat Pentru Afaceri Europene, ce prezintă rolul acestuia, activitatea întreprinsă, prioritățile României în UE, teme de actualitate și politici UE.  Ministrul Delegat Pentru Afaceri Europene are un rol strategic privind portofoliul afacerilor europene, un rol  deosebit de important pentru consolidarea parcursului european al României, avand efecte profunde și pe termen lung pentru orizontul de dezvoltare al țării.

 

Economic Zoom

Economic Zoom - Portal Economic, Financiar și de Afaceri

Economic Zoom reprezintă o sursă complexă de informare prin varietatea de domenii acoperite în cadrul materialelor puse la dispozitie, dintre care amintim: stiri din economie, analize sectoriale, macroeconomie, piete financiare, tutoriale, finante personale, resurse umane si chiar life-style.

 

Energynomics

energynomics.ro - portalul B2B al energeticii româneşti

Platforma de comunicare energynomics.ro este cel mai complex proiect editorial dedicat în exclusivitate industriei energetice din România. Reunește site-ul, revista tipărită trimestrial și seria de evenimente proprii.

Este singura platformă de comunicare online dedicată sectorului energetic din România care funcționează atât ca sursă de știri, cât și ca sursă de informații business to business. Felicităm pe această cale inițiativa și vă invităm să îi urmăriți.

 

Constructiv

ConstructivConstructiv | Revista Industriei de Constructii din Romania

Constructiv este revista industriei construcțiilor din România. Lansată în 2001, revista se adresează arhitecților, inginerilor constructori, antreprenorilor din domeniu și furnizorilor de tehnologie, echipamente și materiale de construcții. Constructiv ajunge la peste 5000 de companii din domeniu.

 

Dialog Textil

Dialog Textil - Revista industriei de textile și confecții din România - Dialog Textil

Lansată în anul 1995, Dialog Textil este revista industriei textile şi de confecţii din România. Conceptul editorial aduce în prim-plan antreprenorii şi afacerile lor, analizează tendinţele globale din tehnologie, retail şi modă, și livrează analize şi statistici de profil. Dialog Textil este principala platformă de comunicare a industriei pentru produse, echipamente şi tehnologii sau inovații în producţie și fashion retail. Revista se distribuie lunar la peste 3000 de companii din industrie.

 

Monitorul Oficial

Monitorul Oficial - MonitorulOficial.ro

Monitorul Oficial R.A. este înfiinţată în 1991 şi continuă editarea publicaţiei oficiale a statului român, al cărei prim număr a apărut în anul 1832. Foaia oficială a devenit, încă de la înfiinţare, un adevărat breviar al principalelor evenimente istorice, politice şi culturale care au dus la apariţia şi evoluţia României moderne.

O informare corectă şi actualizată asupra apariţiilor Monitorului Oficial al României, Părţile I-VII, prin:

  • expert-monitor, software legislativ online, cu multiple facilităţi de căutare, care include forma text cu legături şi imaginea martor a Monitorului Oficial;
  • autentic-monitor reprezintă formatul clasic al Monitorului Oficial în format electronic, disponibil în cadrul unei aplicaţii online. Permite accesul la Monitorul Oficial al României odată cu apariţia publicaţiei, precum şi la arhivă (pentru vizualizare şi imprimare).

 

Legestart

Legislatie Gratuita, Modificari Legislative, Stiri - LegeStart | Legislatie gratuita, modificari legislative, articole, stiri

Lege Start prezintă știri și informații utile privind cadrul legislativ de la noi din țară. Poți găsi aici modificări legislative, informații din domeniul fiscal, al resurselor umane, juridic, financiar-contabil, precum și proceduri legislative și modele de documente.

 

New Money

New Money

New Money oferă atât informații utile oamenilor de afaceri prin intermediul site-ului online, dar și prin revista la care vă puteți abona sau puteți consulta numerele anterioare direct în site din secțiunea dedicată. Am regăsit informații interesante și sperăm că materialele de aici îți vor fi utile.

 

Femei în Afaceri

Femei in Afaceri

Femei în Afaceri este un portal cu informații din mediul business românesc, o sursă de inspirație pentru femeile interesate să evolueze profesional (prin interviurile, evenimentele și știrile prezentate), cât și o platformă de promovare a femeilor și a afacerilor conduse de acestea.

 

Legislatie.Just.ro

Just.ro Portalul Legislativ

Portalul legislativ a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Implementarea Portalului N-Lex”, implementat de către Ministerul Justiţiei în perioada octombrie 2012 – februarie 2015. Proiectul a beneficiat de finanţare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative….

Proiectul a urmărit îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor de asigurare a accesului cetăţenilor la legislaţie, precum şi alinierea la standardele europene în domeniu, prin dezvoltarea unei aplicaţii electronice, interconectate cu portalul european comun al legislaţiilor naţionale N-Lex, care să permită accesul gratuit al cetăţenilor şi al instituţiilor publice şi private, atât de pe teritoriul României, cât şi din spaţiul Uniunii Europene, la o bază de date legislativă naţională, gestionată de Ministerul Justiţiei.

Portalul european comun al legislaţiilor naţionale N-Lex este rezultatul colaborării dintre Oficiul pentru Publicaţii al UE şi guvernele statelor membre, acesta permiţând accesul oricărei persoane interesate la legislaţia Statelor Membre. Portalul N-Lex poate accesat la următoarea adresă de internet: http://eur-lex.europa.eu/n-lex/.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.