Comisia Europeana primeste aplicatii de proiecte de la startup-uri si IMM-uri cu produse si solutii inovatoare pentru combatere epidemie Coronavirus COVID-19 prin programul EIC Accelerator pana la 18 Martie
(17:00 ora Bruxelles-ului)

Comisia Europeana solicita intreprinderilor nou infiintate/Startup-urilor si IMM-urilor cu tehnologii si inovatii care ar putea contribui la tratarea, testarea, monitorizarea sau alte actiuni similare pretabile situatiei curente de epidemie de Coronavirus sa aplice DE URGENTA la urmatoarea runda de finantare din partea Consiliului European pentru Inovatie.

Termenul limita pentru depunerea candidaturilor la acceleratorul EIC este Miercuri, 18 martie ora 17:00 (ora locala a Bruxelles-ului).

Cu un buget de 164 milioane Euro, acest apel unul de tip „de sus in jos, in sensul ca nu exista prioritati tematice predefinite, iar solicitantii cu inovatii relevante pentru Coronavirus vor fi evaluati in acelasi mod ca si ceilalti solicitanti. Cu toate acestea, Comisia Europeana va urmari sa accelereze acordarea de grant-uri EIC si finantare mixta (combinand investitiile in granturi si capitaluri proprii) inovatiilor relevante pentru Coronavirus, precum si sa faciliteze accesul la alte surse de finantare si de investitii.

EIC ofera deja sprijin unei serii de StartUp-uri si IMM-uri cu inovatii relevante pentru Coronavirus, carora li s-au acordat finantare in rundele anterioare. Aceasta include proiectul EpiShuttle pentru unitati specializate de izolare, proiectul m-TAP pentrju tehnologia de filtrare pentru eliminarea materialului viral si proiectul MBENT de urmarire a mobilitatii umane in timpul epidemiilor.

EIC Accelerator (SME Instrument) este parte din proiectul pilot al Consiliului European pentru Inovatie care ofera sprijin inovatorilor de top, antreprenorilor si intreprinderilor mici cu oportunitati de finantare si servicii de accelerare. Principalul obiectiv al Acceleratorului EIC (Instrumentul pentru IMM-uri) se concentreaza asupra inovatiilor care dezvolta piete care la randul lor modeleaza noi piete si genereaza locuri de munca, crestere economica si standarde de viata mai ridicata.

 

6 COMENTARII

    • Buna Magda. Daca ai un produs sau te gandesti la o solutie inovatoare pentru rezolvarea problemei, atunci discutam Luni pe subiect. Fondurile sunt destinate celor care fac demersuri de cercetare pentru identificarea unor solutii pentru Coronavirus. Cercetezi in prezent ceva pe subiectul acesta?

  1. Se ofera finanțare pt produse dezinfectante de exemplu facute in pliculete mici genul celor de șampon pt o singură utilizare sau sub forma de pastile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.