StartUP Nation 2017 – Recomandari pentru a-ti scrie singur proiectul

0
5601

Pana la acest moment sunt inscrise 1200 de proiecte in aplicatia electronica a programului de finantare Start-UP Nation Romania 2017. Data limita pentru incarcarea documentatiei este 14 iulie 2017.

Sunt multiple motive pe care le-am identificat in discutiile cu membrii comunitatii AntreprenorinRomania interesati de programul Start-up Nation 2017 pentru care potentiali beneficiari de fonduri nerambursabile aleg sa isi scrie singuri proiectele.

Programul este aparent accesibil, regulile destul de clare, punctajul pe care il puteti obtine este usor de calculat, planul de afaceri nu este foarte stufos sau complicat de scris, insasi autoritatea de management a indemnat beneficiarii sa isi scrie singuri proiectele. In plus, pentru multi antreprenori bugetul este insuficient si din dorinta de a folosi cat mai eficient banii disponibili, aleg sa investeasca suma eligibila pentru consultanta in alte elemente.

Daca esti unul dintre antreprenorii care s-au decis sa-si scrie singuri proiectul pentru Start-UP Nation 2017, asigura-te ca ai luat in calcul toate aspectele pentru a scrie un proiect castigator si a porni o afacere profitabila.

Rolul consultantului in scrierea fondurilor europene si al consultantului de dezvoltare de business trebuie sa fie acela de a se asigura ca aveti un plan foarte bun si din punct de vedere al activitatilor necesare implementarii, al justificarii investitiei, al planificarii cheltuielilor si al aspectelor de care trebuie tinut cont in vederea unei implementari fara probleme.

Echipa Antreprenor in Romania vine in sprijinul tau cu servicii de validare a proiectului inainte de depunerea acestuia prin:

  • Citirea si evaluarea planului de afaceri
  • Furnizarea unor recomandari de imbunatatire cu sugestii pe fiecare sectiune
  • Consultanta pentru incarcarea in platforma a proiectului

BENEFICII

  • Poti folosi peste 75% din bugetul pentru consultanta in alte investitii necesare afacerii tale
  • Planul tau de afacere si documentatia de proiect sunt verificate de catre o echipa de experti cu experienta in domeniu
  • Te asiguri ca ai luat in considerare toate aspectele financiare, contabile si de business
  • Incarci proiectul in aplicatia Start-UP Nation 2017 fara dificultati putand adresa intrebari echipei noastre acolo unde intampini probleme
  • Colaborezi cu o echipa al carei scop principal consta in dezvoltarea unor business-uri sustenabile

BONUS
Daca proiectul dvs. este finantat, puteti face cunoscuta afacerea in randul comunitatii Antreprenor in Romania prin urmatoarele elemente oferite GRATUIT:

  • Comunicat de presa lansare afacere prin care sa te faci cunoscut in randul clientilor
  • Articol de promovare in sectiunea Initiative de apreciat
  • Profilul tau de antreprenor activ timp de 3 luni de zile prin care viitorii clienti sa cunoasca omul din spatele afacerii (vezi catalogul de antreprenori aici: https://goo.gl/G2gSRP)

COST ANALIZA: 1500 LEI (decontabili din proiect)

Scopul principal al platformei Antreprenor in Romania este acela de a identifica si dezvolta afaceri cu potential, antreprenori care isi doresc cu toata fiinta succesul in business si sa dezvoltam comunitatea oamenilor de afaceri din Romania.

Din aceasta perspectiva, echipa noastra transmite urmatoarele recomandari pentru cei care au ales sa isi scrie singuri proiectul:

  • Cititi cu atentie ghidul, schema si legislatia aferenta la care face referire programul pe care aplicati. Verificati continutul legilor, normelor, ordonantelor mentionate in ghidul de finantare pentru a intelege foarte bine regulile carora va trebui sa va supuneti
  • Cititi modelul de acord de finantare/contractul
  • Ganditi-va in primul rand care este scopul principal pentru care doriti obtinerea finantarii, concentrati-va pe produsul sau serviciul pe care vreti sa il oferiti si realizati un plan in jurul maximizarii sanselor de a vinde produsul/serviciul
  • Justificati necesitatea investitiei prin prisma nevoii reale a firmei, prin prisma beneficiilor pe care fiecare activitate si investitie facuta o aduce asupra afacerii dvs.
  • Fiti atenti la corelarea activitatilor proiectului cu cheltuielile eligibile pe care le veti efectua
  • Realizati un studiu de piata pe segmentul dvs. de business: concurenta, preturi, statistici, tipologii de clienti
  • Explicati cat mai clar cum veti folosi echipamentele, bunurile de inventar, software-ul pe care le veti achizitiona prin proiect
  • Faceti o proiectie de venituri cat mai realista, pornind de la o politica de preturi viabila

Nu “promiteti” mai mult decat credeti ca puteti duce. Ganditi-va cat trebuie sa vindeti pentru a putea ajunge la acele venituri, ce costuri veti avea si cum veti asigura cash-flow-ul.