UDEMY – cel mai mare marketplace global pentru cursuri online – se pregateste sa facilitieze educatia alternativa si in Romania

0
664
Udemy in Romania

Cu o experienta relevanta pentru domeniul antreprenoriatului, acumulata in urma pozitiilor ocupate de-a lungul timpului, Ciprian Harabagiu este in prezent Country Manager pentru Romania la Udemy si are ca obiectiv principal oferirea accesului facil la educatie tuturor romanilor care doresc sa-si extinda bagajul de cunostinte sau sa faca o schimbare de cariera..

Contactat din partea Portalului Antreprenor in Romania, Ciprian a vorbit despre planurile sale pe plan national in ceea ce priveste serviciile oferite de la Udemy, prezentand cu mare entuziasm potentialul companiei, ce va impacta in mod direct pe cei interesati de o curicula educationala facultativa, oferind totodata o oportunitate extraordinara instructorilor dornici sa isi promoveze cursurile.

Udemy reprezinta la momentul actual cel mai mare marketplace global pentru cursuri online, cu peste 24 milioane utilizatori. Spre deosebire de sistemul traditional de invatamant din Romania, Udemy se remarca prin caracterul inovativ si complex de a asigura programe interactive in orice domeniu.

Ce elemente valorifica experienta din cadrul Udemy?

Conform spuselor lui Ciprian, accesibilitatea si stilul cuprinzator reprezinta doua dintre atributele ce ofera plus valoare acestei companii, atribute pe care urmareste sa le dezvolte si in Romania, prin eficientizarea intregului proces si prin actualizarea sistemului de asimilare a informatiilor, motiv pentru care sustine si crede cu tarie in educatia alternativa.

Fiind recunoscuta pentru amalgamul de cursuri pe care le pune la dispozitie si pentru cei peste 24 milioane de utilizatori din intreaga lume, Ciprian considera ca platforma Udemy va avea un real succes si in Romania, datorita faptului ca in prezent nu sunt promovate programe similare, din cauza preturilor ridicate sau a lipsei unor astfel de servicii care sa acopere  o gama atat de larga si de diversificata de tematici.

Tips and tricks

Pe langa cursurile online ce vor fi regasite in cadrul Udemy, Ciprian si-a luat angajamentul de a oferi tips and tricks, materiale ajutatoare, sfaturi, feedback si suport activ pentru instructorii  care doresc sa se inroleze in platforma si sa creeze cursuri in limba romana, afirmand ca se va implica  in mod constant in tot ce tine de furnizarea de noi informatii si de desfasurarea acestor programe.

Considerand ca in Romania exista un potential enorm pentru educatie online, Ciprian sustine ca multe cursuri vor fi prezentate in limba romana, fiind inlaturate astfel posibilele bariere de comunicare si lasand ca serviciile platformei sa fie accesibile, usor de inteles, eficiente si atractive pentru toti participantii ce aleg sa le urmeze.

Udemy la nivel global

Desi perioada de avansare a planurilor de dezvoltare a platformei Udemy in Romania, aflata in prezent la acelasi nivel ca si in alte state dezvoltate aflate in atentia Udemy, va fi una relativ lunga, profesionalismul si necesitatea sa pe piata vor creste rolul sau si la nivelul tarii noastre, urmand sa devina din ce in ce mai utilizata si considerata un punct de referinta pentru aprofundarea cunostintelor intr-un anumit domeniu sau pentru familiarizarea cu notiuni fundamentale din arii de activitate total straine pentru unii dintre utilizatori pana la acel moment.

Cum poti deveni instructor?

Oricine poate crea un curs pe platforma, de acasa, fara a fi nevoie de certificari sau pregatire speciala in acest sens. De asemenea, nu exista nicio limitare legata de tematica, lungimea cursului, pret, aceste detalii fiind intotdeauna la latitudinea instructorului.

Astfel, dat fiind faptul ca nu exista aproape deloc cursuri online in Romania (nu doar la nivelul Udemy), este un potential mare pentru continut, pe orice domeniu (mai ales IT), fapt pentru care sunt cautati mereu specialisti care sa isi asume rolul de instructor in timpul liber si sa furnizeze informatii relevante indiferent de aria de specializare.

Totodata, Ciprian invita persoanele interesate in a transpune cunostintele pe care le detin intr-un curs online, cu scopul de a genera un venit pasiv din asta, sa il contacteze la adresa de mail:  ciprian.harabagiu@udemy.com  si sa completeze urmatorul formular:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfz9xSaRyGInq2AdqSzhebOPPmRLJ8cuZliWok4-UsUST8AMg/viewform

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.