Optimizare SEO: 10 unelte care te pot ajuta să ajungi în prima pagină din Google

0
981
Optimizare SEO website

În ziua de azi este foarte important să ai un site web bine optimizat care să fie clasat în primele rezultate de căutare pentru a avea șansa să atragi clienți pe site și să îți faci afacerea mai cunoscută.

De aceea ca să atingi o poziție de top în rezultatele de căutare Google ai nevoie de timp, resurse, know-how și răbdare.

Ca și resurse ai nevoie în special de tool-uri performante care să te ajute în eforturile tale de  a optimiza un site web și să îți ofere informații prețioase despre concurență și site-ul tău. De aceea în acest articol vei află care sunt cele mai bune tool-uri de SEO pe care pe poți utiliza pentru a-ți optimiza corect site-ul din punct de vedere SEO.

1. Ahrefs – excelent pentru backlink research

Acest tool este probabil cel mai bun de pe piață pentru a afla detalii despre profilul de backlinks a concurenților tăi dar și pentru a găsi cele mai potrivite cuvinte cheie pentru strategia de SEO. După Google, acest tool este al doilea din lume când vine vorba de crawling. Mulți experți SEO sunt foarte mulțumiți de informațiile pe care acest tool le oferă pentru că arată clar părțile de pe site ce trebuiesc a fi îmbunătățite.

Din perspectiva analizei concurenței tale, acest tool află ușor și precis profilul de backlinks a concurenților tăi.

2. Google Search Console

Este un tool „must have” dacă vrei să ai control mai mare asupra site-ului tău. Acesta este un tool gratuit de la Google care îți permite să vezi starea indexării site-ului tău, prezența acestuia în rezultatele de căutare. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un snippet code pe site și înregistrezi site-ul în Search Console și să aștepți maxim 1 săptămâna până vei primi primele informații. Poți să urci sitemap-ul în Search Console pentru ca Google să își dea seama mai bine despre ce este vorba pe site-ul tău și care este arhitectura lui.

Ca și utilitate, Search Console este un tool excelent pentru a înțelege mai bine cum vede Google site-ul tău și poți să optimizezi mai bine site-ul pentru a obține o performanță mai bună în rezultatele de căutare.

3. SEMRush

Lumea SEO este înnebunită după acest tool pentru că oferă informații aproape în timp real despre clasarea site-ului tău în rezultatele de căutare dar și despre schimbările de clasament. Cele mai importante feature-uri ale acestui tool sunt acelea de comparație a diverselor site-uri între ele din punct de vedere SEO. Dacă ești în căutarea unui tool care să te ajute să înțelegi mai bine traficul de pe site, datele, competitorii, atunci acest tool este ideal.

On page SEO checker tool îți permite să monitorizezi clasarea site-ului tău în căutările Google și să vezi alte recomandări despre îmbunătățirea performanței site-ului tău.

4. Moz – SEO software

Acesta este un top tool pentru SEO folosit de experții în domeniu pentru a afla detalii despre schimbările de algoritm de la Google și pentru că are un portal de chat în care poți intra în contact cu cei mai buni oameni de SEO din lume!

De fiecare dată când faci o analiză în Moz, acesta îți oferă zeci dacă nu chiar sute de metrici despre site-ul tău sau al competiției.

Vei afla cât de bine performează site-ul tău dar și zonele de îmbunătățit de pe site.

5.Ubersuggest

Orice strategie de SEO bine pusă la punct începe cu fundația ei – procesul de keyword research. Acesta este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a găsi cele mai bune și potrivite cuvinte cheie după care să-ți optimizezi site-ul web.

Ubersuggest Tool este ideal pentru găsirea cuvintelor cheie potrivite pentru site-ul tău și te va ajută în acest sens.

6. Google Analytics

Nu puteam să nu includem aici celebrul tool Google Analytics care ne permite să analizăm traficul de pe site – ce fac vizitatorii pe site, pe ce pagini stau, din ce surse vin, cât timp stau pe site. Acesta tool este un must have pentru orice afacere și site pentru că ne oferă atât de multe date despre vizitatorii site-ului nostru.

7. SEO Quake

Este un tool free și poate cel mai bun din categoria să. Este o extensie Chrome care acționează ca un tool de analiză pentru optimizarea On-Page și analizează atât linkurile interne cât și cele externe și face în același timp o comparație între site-ul tău și al concurenților tău pentru că tu să vezi cât de bine rulează site-ul tău.

Cele mai bune feature-uri ale acestui tool de SEO este analiza densității cuvintelor cheie, cât de ușor de citit este texul de pe site.

8. Screaming Frog

Este considerat un tool excelent de analiză a site-ului tău și îți arată cât de bine indexat este site-ul tău, cât de bine optimizate sunt meta datele de pe site. Acest tool îți mai arată dacă ai content duplicat, erori de fixat, redirectii, arii de îmbunătățire a linkurilor externe și interne.

9. Yoast SEO

Acesta este unul dintre cele mai bune tool-uri de optimizare pentru site-urile WordPress pentru că ajută la optimizarea contentului, metadatelor, densitatea cuvintelor cheie, lizibilitatea. Este un tool gratuit sub formă de plugin special creat pentru WordPress.

10. Cognitive SEO

Suntem mândrii să ne lăudăm că acest tool este dezvoltat de o echipa de români și este recunoscut internațional ca fiind un tool excelent pentru analiză site-ului tău din punct de vedere a linkurilor, contentului, indexării. Este recomandat să utilizezi acest tool și pentru analiza backlinkurilor concurenților tăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here